Chirurgia orala

Chirurgia orala se refera la orice procedura chirurgicala efectuata asupra dintilor, gingiilor, maxilarelor sau a altor structuri orale. Aceasta include extractii, implanturi, grefe de gingii si operatii ale maxilarului. Chirurgia orala este efectuata de obicei de un chirurg oral si maxilo-facial sau de un parodontolog. Acestia sunt specialisti dentare care au o pregatire avansata in procedurile de chirurgie orala.

De ce se efectueaza chirurgia orala?


Ati putea avea nevoie de o interventie chirurgicala orala din mai multe motive. Interventia prin chirurgie orala se recomanda daca aveti:

Carie dentara extinsa.

Dinti grav sparti.

Boala a gingiilor.

Dinti impactati.

Dinti lipsa.

Tulburari ale articulatiei temporo-mandibulare (TMD).

Pierderea de os la nivelul maxilarului.

Apnee in somn.

Cancer oral.

Patologie orala benigna (umflaturi sau umflaturi necanceroase).

Care sunt avantajele chirurgiei orale?


Dintii, gingiile si articulatiile maxilare lucreaza impreuna in mod armonios pentru o sanatate si o functionare orala optima. Obiectivul general al chirurgiei orale este de a aborda orice problema care interfereaza cu sanatatea sau calitatea vietii dumneavoastra.


Care sunt diferitele tipuri de chirurgie orala?


Extractie dentara

Cel mai frecvent tip de chirurgie orala este extractia dentara. O extractie ar putea fi recomandata daca aveti carii dentare severe, boli ale gingiilor (parodontita), traumatisme dentare sau complicatii ale maselelor de minte. Uneori, extractiile dentare sunt efectuate pentru a va pregati pentru proteze dentare sau alte dispozitive protetice.


Grefa osoasa dentara

O grefa osoasa dentara este necesara atunci cand a avut loc o pierdere osoasa in maxilarul dvs. Exista cateva motive pentru care se poate intampla acest lucru. Atunci cand sunt prezenti dintii tai naturali, radacinile stimuleaza nervii din maxilarul tau. Acest lucru semnaleaza creierului dvs. sa trimita nutrienti catre maxilarul dvs., mentinandu-l puternic si sanatos. Daca un dinte lipseste de ceva timp, in zona respectiva poate aparea deteriorarea osului, deoarece nu exista radacini care sa stimuleze nervii. O grefa osoasa dentara restabileste volumul si densitatea in maxilarul dumneavoastra, astfel incat implanturile dentare sa poata fi plasate ulterior.

O grefa osoasa reduce mobilitatea si ofera o fundatie solida, mentinandu-va dintii puternici si sanatosi.


Implanturi dentare

Implanturile dentare sunt considerate pe scara larga ca fiind cea mai fiabila si de lunga durata optiune de inlocuire a dintilor disponibila. Acesti mici stalpi filetati - realizati din titan sau zirconiu de calitate medicala - sunt incorporati in maxilarul dumneavoastra pentru a inlocui radacinile dintilor lipsa. Odata ce implanturile sunt vindecate, acestea pot fi restaurate cu coroane dentare, punti dentare sau proteze dentare.

Chirurgie parodontala

Daca suferiti de parodontita moderata sau severa, un specialist in gingivologie va poate recomanda un tratament pentru boala gingivala. In timpul acestei proceduri, se fac incizii de-a lungul liniei gingivale si tesutul este indepartat temporar de dinti. Chirurgul va va curata apoi radacinile dintilor, indepartand placa bacteriana si bacteriile care s-au acumulat sub gingii. In cele din urma, tesutul gingival este repozitionat si suturat la locul sau.

Uneori, recesiunea gingivala poate aparea ca urmare a parodontitei. In aceste cazuri, este posibil sa aveti nevoie de o grefa de gingie. In timpul acestei proceduri, chirurgul dumneavoastra intareste zona de pierdere a tesutului cu tesut donator. Acest tesut poate fi prelevat din cerul gurii sau poate fi achizitionat de la o banca de tesuturi certificata.


Chirurgie corectiva a maxilarului

Chirurgia corectiva a maxilarului - numita si chirurgie ortognatica - abordeaza anomaliile scheletale ale oaselor maxilarului. Aceasta procedura poate fi recomandata pentru a imbunatati functia de masticatie, pentru a corecta dezalinierea sau pentru a aborda dezechilibrele faciale. Chirurgia corectiva a maxilarului este, de asemenea, utilizata pentru a atenua durerea cauzata de disfunctia ATM (TMD).


Operatia de apnee in somn

Apneea obstructiva in somn (OSA) apare atunci cand tesuturile din spatele gatului se retrag si blocheaza caile respiratorii in timpul somnului. Uneori, OSA este tratata cu succes prin metode conservatoare, cum ar fi terapia cu aparate orale sau utilizarea unui aparat CPAP. Cu toate acestea, cazurile severe pot necesita interventie chirurgicala.

Servicii stomatologice

Dispunem de tehnologie de ultima generatie menite sa ofere tratamente de calitate, sigure, si rapide.

Clinica Stomatologica Tao Tehnical Dent presteaza si servicii furnizate in contract cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.
Ne gasiti in parcare Lidl Gavana