Estetica dentara

In termeni simpli, putem defini estetica dentara ca fiind o procedura de imbunatatire a aspectului general al dintilor. Scopul principal al esteticii dentare este de a mentine dintii aliniati, de a le imbunatati structura si de a le infrumuseta culoarea si forma, astfel incat sa puteti zambi cu incredere. Estetica dentara este atat o masura preventiva, cat si una de restaurare, deoarece poate fi utilizata pentru a corecta lipsa dintilor si alte probleme similare. Insa, este demn de subliniat faptul ca estetica dentara nu este acelasi lucru cu stomatologia cosmetica.

Estetica dentara este orice metoda folosita pentru imbunatatirea zambetului prin tratamente care ar fi necesare. Dimpotriva, stomatologia cosmetica presupune corectarea lucrarilor dentare existente sau vechi, cum ar fi fatetele, coroanele, puntile si asa mai departe, care pot sa nu fie deosebit de placute la vedere. Acum ca am discutat despre elementele de baza ale esteticii dentare, sa observam diferitele proceduri de estetica dentara.

Proceduri de estetica dentara

Estetica dentara include o multitudine de proceduri, iar cele mai frecvente sunt:


Albirea: 

Este o procedura de estetica dentara utilizata pe scara larga. Metoda presupune albirea dintilor pentru indepartarea petelor dentare externe. Unele ingalbenirea dintilor este o consecinta a unor probleme interne, cum ar fi un dinte muribund sau eroziunea smaltului, iar estetica dentara corecteaza astfel de anomalii. Albirea dintilor cu laser este o procedura moderna de albire dentara in care gingiile sunt acoperite cu cauciuc, iar pe dinti se aplica inalbitor cu peroxid de hidrogen. Ulterior, un flash al laserului cu argon este proiectat pe dinti pentru a grabi procesul de albire. Albirea dentara cu laser este de sase ori mai eficienta decat albirea conventionala a dintilor.

Remodelarea

Este legata de remodelarea unui dinte nealiniat care necesita indepartarea unei parti din smalt. Remodelarea poate fi folosita pentru a corecta aschiile si fisurile de pe dinti. De asemenea, poate ajusta pozitia, forma sau lungimea dintilor. O alta utilizare cruciala a dintilor este corectarea unei supra sau sub muscaturi.


Ridicarea gingiilor

Este o procedura dentara estetica ce presupune ridicarea si apoi sculptarea liniei gingivale, astfel incat zambetul dumneavoastra sa nu mai arate nici prea gingival, nici prea dentar. Procedeul remodeleaza tesutul gingival si oasele subiacente pentru a modela un zambet mai simetric si fara cusur.


Indreptarea dintilor

Este o procedura standard de estetica dentara in care dintii sunt indreptati treptat cu ajutorul unor aparate de retinere sau al unui aparat dentar. Indreptarea ajuta la fixarea dintilor suprapusi, inghesuiti sau foarte distantati. 


Lipirea

Este o procedura dentara estetica care se efectueaza de obicei dupa alte tratamente dentare. Procesul de lipire cu rasina compozita consta in aplicarea materialelor compozite dentare asemanatoare smaltului pe suprafata dintilor si apoi sunt sculptate in forma, intarite si lustruite.


Prin urmare, putem afirma ca estetica dentara este necesara pentru a-i face pe oameni mai increzatori si pentru a le insufla stima de sine. Ea a usurat viata multor oameni, permitandu-le sa zambeasca mai larg si mai stralucitor.

Servicii stomatologice

Dispunem de tehnologie de ultima generatie menite sa ofere tratamente de calitate, sigure, si rapide.

Clinica Stomatologica Tao Dent presteaza si servicii furnizate in contract cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.
Ne gasiti in parcare Lidl Gavana