Protetica dentara

Proteza dentara este o procedura dentara extrem de importanta care reface dintii deteriorati sau pierduti. Oferim pacientilor nostri o gama larga de servicii protetice. Protetica poate fi realizata atat cu ajutorul metaloceramicii sau al portelanului fara metal, cat si cu ajutorul protezelor detasabile de diferite modele.

Cand aveti nevoie de proceduri de protetica dentara?


Procedurile de stomatologie protetica sunt necesare atunci cand, din cauza daunelor provocate de carii dentare, a sigiliilor ermetice mari sau a uzurii dentare, se produce pierderea tesuturilor dentare dure. De asemenea, stomatologia protetica este recomandata dupa un tratament stomatologic endodontic - pierderea vitalitatii dintilor creste sansele de fracturi dentare. In cazul pierderii unui dinte, o coroana dentara completa poate fi refacuta prin atasarea protezei la un implant dentar.

Tipuri de proteze dentare


Proteze detasabile (proteze dentare):

+ Proteze dentare complete.

+ Proteze dentare partiale.


Principalul avantaj al protezelor dentare este costul relativ scazut, dar acestea nu garanteaza longevitatea si confortul. Pacientul simte intotdeauna ca nu este vorba de dintii sai naturali si disconfortul de a mesteca si, in unele cazuri, chiar si disconfortul psihologic va fi mereu prezent. Protezele detasabile nu protejeaza de deformarea maxilarului, nu vor garanta o buna functie masticatorie si este necesara o cantitate considerabila de intretinere pentru conservarea lor.

Proteze dentare complete

Protezele dentare complete sunt utilizate atunci cand pacientului ii lipsesc toti sau o parte din dinti. Protezele dentare sunt realizate dintr-o baza din plastic roz si dinti albi. Proteza dentara este atasata de dintii ramasi cu ajutorul unor carlige. Protezele elastice, injectate cu caldura, sunt mai confortabile, deoarece se adapteaza si se fixeaza usor in gura.

Proteze dentare partiale

Protezele partiale sunt utilizate atunci cand un pacient a pierdut unul sau cativa dinti. Este mai usor pentru un pacient sa se obisnuiasca cu protezele partiale. Aceste proteze sunt tinute la locul lor prin inchizatori metalice. Acestea se prind pe dintii de fiecare parte a golului.

Proteze dentare fixe:

+ Coroane ceramice din oxid de zirconiu.

+ Coroane din ceramica metalica.

+ Fatete.

+ Punti dentare fixate pe dintii adiacenti.

 

Proteze fixe pe implanturi:

+ Coroane unice.

+ Restaurare completa a maxilarului cu proteze fixe.

Aparate protetice dentare fixe

Protezele fixe sunt cimentate pe dinti sau insurubate pe implanturi. Protezele fixe sunt o modalitate eficienta de a restabili vederea estetica a dintilor si functionalitatea corespunzatoare a functiei de masticatie.


Coroane ceramice din oxid de zirconiu

Coroanele ceramice din oxid de zirconiu restabilesc aspectul estetic frumos care se potriveste cu frumusetea dintilor adevarati. Culoarea protezei este solida si naturala. Zirconiul este compatibil din punct de vedere biologic cu corpul uman, astfel incat coroanele dentare nu provoaca alergii sau alte reactii adverse. Coroanele sunt utilizate atunci cand dintii sunt grav afectati de carii dentare, obturatii mari sau alti factori potentiali.


Coroane din ceramica metalica

Coroanele metaloceramice sunt realizate prin acoperirea unui cadru metalic cu un strat de portelan. In cazul in care dintii sunt grav deteriorati, morti sau au obturatii mari, este recomandabil sa se foloseasca coroane complete pentru a asigura robustetea. Coroanele se folosesc atunci cand dintii sunt morti, grav afectati de carii dentare sau au obturatii mari.


Fatete

O fateta este un strat de material creat de placute ceramice subtiri, cunoscute si sub numele de microproteze. Acestea sunt cimentate pe suprafata dintilor. Aceasta procedura este similara cu o obturatie estetica, cu exceptia faptului ca suprafata dintelui este acoperita cu ceramica in loc de o plomba. Fatetele sunt folosite pentru a inlocui piliturile vechi, intunecate, dintii bruni sau galbeni, formele urate, spatiile dintre dinti si pentru a crea un aspect mai estetic. Fatetele sunt rezistente, raman lucioase si nu isi schimba culoarea.


Punti dentare

In cazul in care pacientul are mai multi dinti lipsa, acestia pot fi inlocuiti cu proteze de tip punte. Puntile dentare acopera golul creat de unul sau mai multi dinti lipsa. Dintii sanatosi sunt slefuiti, proteza este fixata pe ei, iar dintii artificiali sunt plasati in mijloc. Puntile dentare pot fi, de asemenea, atasate la implanturi.

Servicii stomatologice

Dispunem de tehnologie de ultima generatie menite sa ofere tratamente de calitate, sigure, si rapide.

Clinica Stomatologica Tao Dent presteaza si servicii furnizate in contract cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.
Ne gasiti in parcare Lidl Gavana